Ik ben zelf gek op salades omdat ze snel klaar zijn, goede voedingsstoffen bevatten en je er ontzettend mee kan variëren. Deze salade staat snel op tafel en is ook nog eens ontzettend vullend. Een bijgerecht is dus niet nodig want de salade zelf is al
… kcal
… gr koolhydraten
… gr eiwitten
… gr vet
Voor 2 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:
✔ 2 kipfilets
✔ krop sla
✔ komkommer
✔ cherrytpmaatjes
✔ avocado
✔ 1 bakje spekreepjes
✔ citroen
✔ 2 eetlepels mayonaise
✔ 2 eetlepels mosters
✔ handje geraspte kaas
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de kipfilets in de lengte door het midden besmeer ze met olijfolie en kruid ze met zout, peper en oregano of andere kruiden.
2. Doe de kip voor ongeveer 16 minuten in de oven.
3. Snij de sla, komkommer, tomaatjes en avocado in stukjes en verdeel dit over 2 grote kommen
4. Bak de spekreepjes en verdeel deze over de 2 bakken salade.
5. Maak als laatste de dressing. Doe de mayonaise, mosterd, geraspte kaas en citroensap van een halve citroen in een bakje en meng dit goed door elkaar.
6. Haal de kipfilet uit de oven en serveer dit over de salade en doe de dressing er als laatst overheen.
Enjoy